În a 20-a săptămână de sarcină, i-a murit copilul în burtă din cauza unei obstrucții a tractului urinar, care a pus presiune pe micuța lui inimioară. În vâltoarea sentimentelor dureroase și contradictorii pe care le trăia, Amy Anderson, o femeie din statele Unite, a realizat că tragedia pierderii fiului ei  Bryson, putea fi o rază de speranță pentru alți copilași.

Glandele ei au început să producă lapte, iar când doctorii au sfătuit-o să ia medicamente care să-i oprească lactația, Amy a realizat că nu vrea asta. A decis să extragă laptele cu o pompă, simțind astfel că se eliberează de durerea tragediei. „Pe măsură ce scoteam laptele, totul începea să capete sens și o liniște interioară a început să mă cuprindă” a povestit Amy pentru PhillyVoice. „Simțeam o puternică apropiere de fiul meu Bryson, ceea ce mi-a adus aminte cît de mult iubeam această conexiune prin alăptare pe care am trăit-o cu fiul meu mai mare. Am realizat că trebuie să fac asta în memoria lui Bryson. Totul a căpătat sens, iar scurta viață a fiului meu avea un scop”

Amy s-a documentat pe Internet și a aflat că donarea de lapte matern este foarte căutată, mai ales pentru salvarea micuților născuți prematur. Tot așa a aflat că laptele ei prematur era incredibil de bogat în nutrienți. A decis să doneze cât de mult lapte poate și a strâns timp de opt luni în congelator laptele pe care îl scotea cu pompa. S-au strâns 348 de litri de lapte, o rezervă imensă de lapte matern atât de prețios pentru prematuri.

„Durerea pierderii fiului meu este refecția dragostei pe care o simțeam pentru el. Nu i-am putut da laptele lui, dar am putut astfel să imi exprim dragostea pentru el donând lapte. Evident că lacrimile nu au secat, dar inimea mea e plină de mândria de mamă când împărtășesc lumii această experiență. Prin durere am găsit mulțumire. Am învățat să caut binecuvântarea oricărei situații, chiar dacă e mascată de un eveniment nefericit.” a explicat Amy Anderson, care a deschis și o pagină Donating Through Grief: Bryson’s Legacy. în care să încurajeze pe alte mame care trec prin drama pierderii unei sarcini avansate, să doneze lapte, în memoria copiilor lor.